Får polisen i Trollhättan skrota bilen

Nej, det är enbart en legitimerad bilskrot i Trollhättan som får avge skrotintyg till Transportstyrelsen för avregistrering av en bil. Men polisen kan sätta en röd dekal på bilen. Och det betyder att man inte får köra med fordonet därifrån. Sedan är det Svensk bilprovning som får besluta om fordonets kommande tid. Mestadels innebär det att man få kontakta en bilskrot för återvinning.

Fordonsägaren i Trollhättan har inget val

En fordonsägare ansvarar för sitt fordon tills den är är lämnad hos en bilskrot och är avregistrerad från Transportstyrelsens register. Så det är bara att skrota bilen i Trollhättan och anlita en legitimerad bilskrot eller, i detta fallet, en bärgare med licens att handskas med skrotbilar. Det förekommer alltid en risk att utdömda personbil exporteras platser i världen utan några krav på miljön. För den skull är det av främsta betydelse att fordonsinnehavaren får ett mottagningsbevis vid inlämning av skrotbil och registreringsbevis. Kvittensen bör dessutom innefatta säkerhet för utfärdande av skrotningsintyg till fordonsregistret.

Får polisen i Trollhättan skrota bilen

Detta är en värdehandling med bekräftelse att ägaransvaret övergått. Transportstyrelsen verifierar efteråt att bilen är skrotad och borttagen från vägtrafikregistret. Om inte detta besked kommer till Bilinnehavaren måste anmälan göras. Visserligen har inte polisen skrotat bilen. Men den har medverkat att hejda en klimatmarodör från vidare framfart.